Over ons

In oktober 2005 kreeg Wiel Bijmans de vraag, of hij wilde helpen met enkele woningen leeg te halen. Tot zijn grote verbazing werden er containers gehuurd, waar alle spullen –goed of slecht– werden ingegooid. Diezelfde week probeerde hij er een collega bij te krijgen, wat Theo de Waal werd. Daarna gingen ze samen op zoek naar een ruimte om de spullen in op te slaan. Met wat geluk en medewerking van anderen was die al gauw gevonden in een oude boerderij, waar het dak van alle kanten lekte. Met enkele vrijwilligers hebben ze het dak onderstut en was het wachten op een bedrijf, dat het rieten dak zou dichten.

Het ophalen van inboedels verliep zo goed, dat in november 2005 al een eerste “boedeldag” kon worden gehouden, waarvan de opbrengst naar een goed doel ging. In februari 2006 werd een cheque van € 500,= uitgereikt aan de volleybalvereniging The Weekenders en de Scouting van Winssen. Met het dak van de boerderij wou het maar niet lukken. Maar toen kregen Wiel en Theo van de familie van de Beld het aanbod om de goederen in hun winkel te verkopen, wat natuurlijk geweldig was! Dit kwam vooral ten goede aan de meubels, want die werden door het vocht in de boerderij steeds “dikker”.

Enkele vrienden uit Polen wilden die spullen wel en hebben toen de hele boerderij leeggehaald. Pas na een  jaar werd he dak van de boerderij tóch gedicht door Rob Hijmans en kon verder verval van de boerderij worden voorkomen. De Poolse vrienden komen tot op heden nog steeds spullen halen en verkopen die weer in hun land tegen zeer lage prijzen. Wiel en Theo zijn er in het voorjaar 2007 op bezoek geweest en er zeer hartelijk ontvangen. Het was leuk om hun winkel met “onze” spullen te zien.

Juli 2007 is een stichting opgericht, die de naam ER ZIT LIGT IETS BIJWA heeft gekregen. Het is de bedoeling om in samenwerking met de Gemeente deze stichting groter en toegankelijker te maken. Wij hopen u binnenkort een keertje te mogen begroeten in onze winkel.